שְׁלֹשָׁה בְּסִכָּה אַחַת (מִלְּבַד 'שׁוֹשׁ')
במוזיאון "הח'אן" של חדרה שמורים, בין היתר, גם רישומים של אמן המתכת אִיזַק>יצחק מַאיֶר. אחד מהם, בחתימת Jsaak Meyer, נושא עדיין את הציון הלועזי 'מינכן, נובמבר 09[19]', בעוד כותרתו העברית של רישום אחר - 'רשת ברזל באולם כניסה (בית פרידלנד)'- מלמדת, כי לימים עלה יצחק מאיר ארצה וקבע כאן את מושבו. ואכן, בין רישומיו של מַאיֶר – מעזבונו של אריה אמיר, איש חדרה ומי שהיה בשעתו בפלוגה גימ"ל של הפלמ"ח - מצוי אפילו... סמל הפלמ"ח!
על הקמת הפלמ"ח, ראשי תיבות 'פלוגות מחץ', החליט המטה הארצי של 'ההגנה' בל"ג בעומר תש"א (15/5/1941); ולפיכך חגגנו לאחרונה את מלאות לו שבעים שנה. נראה, כי הדי אירועיה של שנת 'עַיִ"ן לפלמ"ח' עוררו את צוות מוזיאון "הח'אן": הם החליטו, כי בידיהם שמור רישומו הראשון והמקורי של סמל הפלמ"ח, ואף העבירו עותק של הרישום אל תום שגב, איש 'הארץ'. שגב פנה בעניין זה אל הארכיונאי של בית הפלמ"ח – אלדד חרובי – ששמע אז לראשונה על יצחק מאיר ועל חלקו הבלתי-נודע בעיצוב הסמל: ההיסטוריה הכתובה של 'כוח המגן העברי' מייחסת את עיצוב סמל הפלמ"ח (כמו גם סמל 'ההגנה' ואף סמל צה"ל) לאדריכל אריה אֶל-חֲנָנִי - מעצב פסל 'הגמל המעופף', סמל 'יריד המזרח'. את שם משפחתו המעוברָת (לזכר אביו, אלחנן סַפּוֹזְ'נִיקוֹב) הקפיד לכתוב 'אֶל-חֲנָנִי' - כדי לשוות לו צליל ערבי, בעקבות ההתרפקות המקובלת על לשון זו שגם הפלמ"ח נהג בה, כזכור!
העצה היחידה בפי אלדד לתום שגב היתה: 'אם יש מי שבפיו תהיה תשובה בדבר הקשר שבין יצחק מאיר לבין סמל הפלמ"ח – הרי זה יהודה זיו!'... ואכן, שגב 'העביר את הכדור' לידי – בצירוף עותק רישום הסמל, מעשה ידי יצחק מאיר. לעומת אריה אל-חנני, הנודע ברבים, לא עלה בידי למצוא איש היודע להוסיף פרטים על יצחק מאיר – לא במוזיאון "הח'אן" בחדרה ואף לא מפי הקרובים להפקת סמלים: בועז קְרֶצְ'מֶר, איש קיבוץ צאלים – בן למשפחת טובעי הסמלים הירושלמית שעיצבו בשעתם, בין היתר, גם את סיכת 'המשוריין המכונף' - סמלם של מלווי השיירות מן הגדוד השישי של חטיבת פלמ"ח-'הראל', שכינוי המחתרת שלהם היה 'פוּרְמָנִים' ושעימם נמניתי בעת ההיא (בקיבוצו יש היום חדר תצוגה של מוצרי מפעל המשפחה!); פרופ' שאול לַדָאנִי, מאוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע; ואף אמציה כ"ץ, איש ועדת הסמלים של צה"ל לשעבר – אף אחד מהם לא שמע מימיו על יצחק מאיר! ואילו בעיני, ממבט ראשון, נראה רישום זה - עם השקעים המוצללים הרבים שבו - כסקיצה של רוּשְׁמָה ("שְׁטַנְץ"), לצורך הטבעת סיכת סמל הפלמ"ח!